Cum gravăm metalele?

Cum funcționează gravarea metalelor?

Gravarea laser este unul dintre multele procese bazate pe laser, dar este, fără îndoială, unul dintre cele mai utile. Se folosește pentru a lăsa o urmă clară și vizibilă pe un material.

Există multe motive pentru care se poate utiliza acest proces; poate estetice prin gravarea bijuteriilor, sau poate mai industriale, prin crearea codurilor de bare sau etichetelor de urmărire.

Indiferent de motiv, scopul rămâne același: pentru a marca permanent ceva, în ideea de a fi văzut cu ușurință fie de om, fie de o mașinărie. Datorită lor, gravarea cu laser a devenit unul dintre cele mai utilizate procese pentru atingerea acestui scop. Mai jos, am explicat mai multe despre cum funcționează gravarea laser.

Care este procesul?

După cum am relatat mai sus, gravarea laser este procesul prin care se lasă un marcaj clar și lizibil într-un material. Acest lucru se face prin îndepărtarea unui strat superficial din material folosind fasciculul laser, lăsând urma gravată la locul ei.

Poate fi folosit pe multe materiale, precum ceramică, plastic și cauciuc. Cel mai obișnuit material pe care îl veți găsi fiind gravat cu laser este metalul, cu care se poate lucra într-o gamă largă de tipuri, precum alamă, oțel, cositor și aluminiu. Adâncimea gravurii rămase poate varia, datorită controlului oferit de setările moderne ale laserului.

Cum functionează?

Acum, că înțelegeți ceva mai bine procesul și modul în care este utilizat, dorim să analizăm mai precis modul în care funcționează.

Design-ul

Pentru început, decideți tipul de design sau gravură pe care doriți să îl creați. Apoi creați acest design utilizând un program grafic CAD. Poate fi dificil așa că vă punem la dispoziție serviciile noastre de design și grafică în cazul în care aveți nevoie de ajutor.

Topirea și vaporizarea materialului

Raza laser, plină de energie și căldură, va topi și vaporiza zona care este vizată. Nu va lăsa urme cauzate de uzură în jurul restului de material, iar procesul este foarte ecologic, deoarece deșeurile rămase în urmă nu sunt dăunătoare.

Aspectul gravurii

Un contrast clar observat va fi lăsat în urmă. Cu cât este utilizat cu putere mai mare laserul, cu atât contrastul va fi mai mare.

Care sunt beneficiile gravurii cu laser?

Există numeroase beneficii pe care le oferă gravarea laser față de alte metode de gravare mai tradiționale. În primul rând, este un proces mult mai rapid și mai eficient și lasă o gravură mai lizibilă. Reduce și riscul de deformare a materialului.

Este o abordare mai eficientă din punct de vedere al costurilor, poate funcționa cu o gamă largă de materiale, oferă mai multe opțiuni de font și este, de asemenea, un proces ecologic. În plus, lasă un finisaj fără bavuri, astfel încât nu este nevoie de o procedură de curățare ulterioară. Este ușor de observat de ce a devenit un proces atât de popular în atât de multe industrii din întreaga lume!