Laser Fiber

Debitarea

Debitarea cu laser este una dintre putinele metode care reduc timpul de lucru si implicit de livrare a materialelor prelucrate, precum si costurile totale de prelucrare prin alte metode clasice.

Executia este facila in comparatie cu taierea clasica, debitarea cu laser se desfasoara mai rapid si cu precizie ridicata;

Materialele sunt lucrate impecabil, indiferent de caracterul de reflexie al materialelor, precizia laserului elimina riscurile legate de deformarile inestetice sau deteriorarea produselor.

 

Avantajele prelucrarii laser:
 • Precizia si posibilitatea realizarii de detalii fine, posibilitatea redarii formelor dorite chiar si la scara mica.
 • Timpul de prelucrare si pregatire a materialelor pentru prelucrare este redus.
 • Datorita faptului ca tehnologia laser nu solicita mecanic materialul in timpul prelucrarii, se pot prelucra materiale foarte fine, subtiri, de cele mai multe ori aproape imposibil de prelucrat prin tehnologia alternativa de frezare/routare CNC.
 • In cazul debitarii mai multor piese odata, in masura in care forma acestora o permite, acestea se pot cupla cu linii comune de taiere. Acest lucru se reflecta in mod direct asupra costului de productie care este mai redus datorita cantitatii mai mici de prelucrare  si a pierderilor mai mici de timp de prelucrare si material.
 • Materialele sunt lucrate impecabil, indiferent de caracterul de reflexie al materialelor, precizia laserului eliminand riscurile legate de deformarile inestetice sau deterioarea produselor.

 

Gravura si marcare

Marcare pentru o varietate vasta de materiale, de la marcare fina pe plastic pana la o marcare in profunzime la o putere ridicata.

Calitatea gravurii laser este de neegalat. Este o procedura speciala de inscriptionare a obiectelor din metal, lemn, plastic.

Gravura laser nu produce reziduuri si nici noxe, iar posibilitatile avansate de optimizare permit gravarea chiar si pe materiale de foarte mici dimesniuni, astfel incat se pot recupera chiar si cele mai mici resturi de materiale.

Laser Co2

Ce este gravarea cu Laser Co2?

Maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2 sunt utilaje specializate care, cu ajutorul unei raze laser puternice, pot grava diverse materiale prin topire, vaporizare sau ardere, iar prin creşterea puterii pot debita diferite materiale. Raza laser este emisă dintr-un tub laser în momentul în care prin acesta trece curent electric.

Raza rezultată este apoi reflectată printr-o serie de oglinzi până în momentul în care ajunge la capul de tăiere al maşinii unde este focalizată cu ajutorul unor lentile pe suprafaţa ce urmează a fi gravată sau tăiată.

 

Ce se poate realiza cu ajutorul unui Laser Co2?

Aparatele de gravare cu laser CO2 sunt instrumente extrem de precise, utilizate pentru inscripționarea, decorarea sau realizarea logo-urilor personalizate pe materiale acril, lemn, hârtie, metale, materiale plastice și o serie de alte materiale, astfel realizand produse ca: placute ABS, cadouri metal, produse lemn, cadouri piele, piese metalice.

Aceste aparate au democratizat personalizarea articolelor și le-au oferit artizanilor puterea de a crea modele impresionante prin gravarea cu laser, un proces pe care “Popular Mechanics” îl descrie drept lent și metodic, dar captivant.

Aceste mașini de mare putere pot modela în sticlă sau tăia lemnul în forme extrem de precise. Tehnologia lor de gravare cu fascicul laser garantează o precizie excelentă, ceea ce pe designeri și decoratori i-a cucerit.

 

Softul utilizat pe maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2

Pentru transpunerea designului dorit sau realizarea debitării o maşină de gravat şi tăiat cu laser CO2 are nevoie să fie conectată la un PC dotat cu minim sistem de operare Windows XP pe 32 sau 64 biţi. Pe acest calculator se află softul de design care poate fi Artcam Express, Autocad, Adobe Illustrator sau alt soft care poate prelua sau crea fişiere CAD (Computer Aided Design). În aceste fişiere care au extensii de genul .ai, .dxf, .eps sau .plt se regăsesc toate măsurătorile şi calculele la milimetru şi setările de culoare în formatul RGB ce vor fi transpuse pe materialul prelucrat.

Despre ABS

ABS (Acrylonitrile butadiene styrene) este un material usor de prelucrat, cu proprietati excelente la termoformare si un grad ridicat de rezistenta la impact.

Plasticul ABS are proprietatea de a fi gravat cu laser sau marcat cu laser folosind un fascicul laser cu contrast ridicat. Gravura ABS-ului este ideală pentru adăugarea a numeroase tipuri de conținut la piese și accesorii din acest material. Gravarea cu laser fără contact este foarte rapidă, rezistenta la abraziune,  căldură și la acid. Chiar și piese extrem de mici din plastic ABS pot beneficia de procesul de gravură laser.

 

Utilizare

Ca și laserele, materialele plastice ABS sunt extrem de versatile și sunt utilizate pentru multe aplicații diferite. Folosite împreună, mașinile cu laser și materialele plastice ABS vă pot lărgesc semnificativ linia de produse și capacitățile de procesare. Unele dintre aplicațiile mai obișnuite pentru tăierea cu laser a gravurii din plastic și marcarea cu laser fără contact includ:

 • Piese auto
 • Instrumente și mânere de scule
 • Butoane și comutatoare cu design de zi și noapte
 • Etichete de identificare pentru animale
 • Carcase din plastic
 • Mufe electrice
 • Componente electronice
 • Placi de circuit imprimat (PCB)

 

Hartie gravata

Hartia si cartonul sunt materiale usor inflamabile, astfel incat gravarea laser se face cu foarte mare grija. Daca puterea fascicolului de laser este setata la un nivel mic, acesta produce arderi superficiale controlate la suprafata hartie ce modifica culoarea acesteia obtinandu-se o gravare asemanatoare ca si aspect cu a lemnului gravat. Daca puterea fascicolului este setata la o valoare mai mare, atunci raza laser va strapunge stratul de hartie, provocand decuparea acestuia. In acest fel, se pot obtine produse gravate din hartie sau carton absolut spectaculoase: invitatii de nunta, felicitari de sarbatori, carti de vizita, etichete speciale, etc.

 

Cum functioneaza?

Gravarea laser este o tehnica speciala de personalizare a obiectelor din metal, lemn, plastic, a carui principiu de functionare este asemanator cu cel al unei o imprimante cu jet, dar la care jetul de cerneala este inlocuit cu un fascicul de lumina trimis pe material.

Acest fascicul focalizat pe material se deplaseaza in functie de modelul realizat de un software specializat, vaporizand un strat superficial din materialul respectiv, iar prin reglarea parametrilor se poate obtine o gravare superficiala sau profunda.

 

De ce gravare laser?

Tăierea cu laser și gravarea cu laser deschid posibilități nelimitate de finisare a hârtiei. Când prelucrați hârtia cu un laser, puteți îmbunătăți cărțile de felicitare, copertele de carte sau ambalajul cadou cu o gravură unică, individuală sau cu un model delicat tăiat cu laser.

Pentru această tehnică, laserul este configurat pentru a îndepărta doar stratul superior de hârtie sau card, în adâncimi variabile și exact calculate, fără a deteriora partea inversă a hârtiei.

Toate hârtiile și cărțile pot fi gravate cu laser, suprafața poate fi usor sau puternic marcată. Ne adaptăm laserul pentru a se potrivi cerintelor dumneavoastra.

 

De asemenea, laserele pot perfora hârtia, ceea ce deschide și mai multe posibilități de proiectare. Indiferent dacă creați logo-uri, fotografii sau ornamente pentru personalizare, obțineți întotdeauna gravuri impresionante exacte și tăieturi extrem de precise cu ajutorul unui laser.

Debitare si gravare lemn

De ce sisteme de gravare laser?

Deoarece versatilitatea laserului nu are egal în ceea ce privește proiectele de tâmplărie.

Tăierea și gravarea lemnului sunt două dintre cele mai populare aplicații pentru laser, deoarece pot cuprinde atât de multe proiecte diferite. De la dulapuri la rame foto până la mânere de cuțit, sistemele laser sunt utilizate în aproape toate categoriile de prelucrare a lemnului pe care le veți întâlni. Indiferent dacă lucrați cu lemn de esență tare, furnir, incrustații, MDF, placaj, nuc, arin sau cireș, cu un sistem cu laser puteți grava imagini uimitor de complexe.

 

Atunci când sunt necesare margini exacte și o viteză ridicată de prelucrare a lemnului se utilizează echipamente cu laser. Aplicații tipice pentru tăierea cu laser a lemnului constau în articole de cadou, bijuterii, inserții, jucării sau construcția de prototipuri. Utilizam echipamente cu laser care acoperă toate aplicațiile pentru lemn:

 

Gravuri foto

O imagine valorează o mie de cuvinte iar o gravură foto valorează încă o mie! Gravați fotografiile și amintirile dvs. sau alegeti  modul perfect de a face un cadou ce va comemora trecutul.

 

Crearea de prototipuri

Pentru acele proiecte în care trebuie să faceți lucrurile rapid, un sistem laser vă poate accelera semnificativ fluxul de lucru. Tăierea rapidă a materialelor de tip MDF și placaj vă poate ajuta să treceți de la concept la prototip în timp record. În plus, având în vedere faptul că un laser vă permite să lucrați cu aproape orice dimensiune sau formă de material, puteți utiliza cu ușurință resturile de lemn pe care le aveți din ultimul proiect!

 

Personalizare

Un sistem laser poate ajuta la personalizarea produselor pentru a crea articole unice, deosebite, cu o semnificație și mai mare. Personalizarea premiilor, skateboard-urilor, carcaselor de telefon, chitarelor sau a oricărui alt obiect poate transforma un produs minunat în cadoul perfect.

 

Și altele…

Posibilitățile sunt nelimitate atunci când utilizați o masina laser pentru proiecte de prelucrare a lemnului. Indiferent dacă dezvoltați produse, lucrați la proiecte de hobby sau prototipuri de noi modele, un sistem cu laser vă poate ajuta să creați mai rapid și la o calitate mai bună. Este nevoie doar de puțină imaginație și serviciile noastre !

Plexiglass

Ce este plexiglass-ul?

Plexiglasul este un material transparent care se aseamana cu sticla. Plexiglasul mai este cunoscut si sub denumirea de plexi glass, sticla acrilica sau stiplex.

Din plexiglas se realizeaza geamuri, parbrize, luminatoare, balustrade, etc. Cea mai importanta intrebuintare a plexiglasului este ca inlocuitor de geam in diverse aplicatii deoarece acesta ofera o transparenta deosebita si este rezistent la impact.

 

Debitarea plexiglas-ului este folosita in principal pentru realizarea de casete luminoase, vitrine si alte aplicatii in constructii, display-uri pentru puncte de vanzare, suporturi pentru meniuri, insertii de mobila, acvarii si rezervoare pentru pesti, bijuterii si tacamuri.

Plexiglass-ul / placile acrilice sunt materiale termoplastice rezistente, usor de prelucrat laser si cu o mare varietate de utilizari. Sunt adesea intalnite sub forma transparenta, dar si colorate. Finisajul este glossy, iar variantele transparente de plexiglass (placi acrilice) sunt similare sticlei. Dupa debitare, cantul materialului ramane lucios, transparent, ca si cum ar fi fost finisat la flacara, fara a mai necesita post-procesare.

 

Plexiglass-ul este cel mai potrivit pentru aplicații de procesare cu laser, cum ar fi semnalizare, reclame iluminate, afișaje punct de vânzare și multe altele. Capabile să prelucreze o varietate de adâncimi materiale, masinile laser pot manipula chiar și panouri de până la 10 mm grosime eficient, rezultând margini lucioase și lustruite fără a fi nevoie de o post-prelucrare suplimentară. Acrilicul poate fi marcat laser cu o mașină cu laser pentru a crea o schimbare de culoare sau gravat cu laser pentru un finisaj mat cu un sistem CO2.

Matrite din otel

Precizie și performanță.

Debitarea cu laser este una dintre cele mai performante metode de a tăia table de oțel, inox sau aluminiu folosită în diverse domenii industriale: construcții, auto, agro-alimentară, petrolieră, transport etc.

Cand spui taiere cu tehnologie laser spui automat detalii precis executate si suprafete cu aspect impecabil. Aceasta tehnica de taiere este o alternativa la prelucrarile mecanice prin aschiere, fiind recomandata ,in special, atunci cand se doreste obtinerea unor piese de o finete deosebita.

 

Tehnologia laser permite taierea unor contururi cu geometrii variate.

Totodată, este o tehnologie ce diminuează considerabil timpii și costurile de producție. Piesele debitate nu au bavuri sunt foarte puțin influențate termic, fiind ușor prelucrabile ulterior în cazul în care se vopsesc în câmp electrostatic sau sunt supuse tratamentelor termice și a prelucrărilor mecanice.

 

Avantajele certe ale tăierii cu laser în fața tăierii mecanice sunt reprezentate de ușurința de executare a lucrărilor dar și de precizia pe care debitarea cu laser o oferă. De asemenea, riscul de deformare de orice fel a materialului debitat cu laser este redus la minim.

Pe langa acestea putem adauga:

 • precizie inalta (chiar si pentru reperele mici si cu multe detalii)
 • finete in executie
 • materialul prelucrat nu este atins de nicio unealta de taiere
 • piesele taiate nu necesita surfilare
 • latimea taieturii este extrem de ingusta
 • permite taierea unor contururi cu geometrii variate
 • rezultat de o calitate superioara pentru orice tip de material
 • timp redus de taiere
 • aplicatiile infinite
 • piesele pot fi asamblate imediat

 

Echipamentul de tăiere cu laser robotizat nu are nici o forță de tăiere și nici o distorsiune în procesare: nici o uzură a sculei și adaptabilitate materială bună: indiferent dacă este vorba de piese simple sau complicate, laserul poate fi utilizat pentru tăierea rapidă a preciziei rapide: , iar automatizarea este ridicată. Funcționare simplă, intensitate scăzută a muncii, fără poluare: tăierea automată și cuiburile tăierii pot fi realizate, rata de utilizare a materialelor este îmbunătățită, costul de producție este scăzut, iar beneficiile economice sunt bune.

Prelucrarea masei. Tuburi tridimensionale, matrițe de turnare prin topire și alte matrițe tridimensionale de formare pentru injecția în industrii specifice. Caracteristicile de înaltă energie ale laserului sunt folosite pentru a ablama profund șablonul și se produc diferite matrițe de înaltă precizie.

Pix personalizat

De ce pixurile personalizate sunt o alegere asa de buna?

 

Pixurile personalizate aduc mereu apreciere din partea oamenilor. Exista ceva special in a avea propriul pix in comparatie cu cel pe care l-ai furat din greaseala de la banca sau pe care l-ai gasit azi dimineata pe birou.

Ei bine, pixurile personalizate sunt un instrument de branding excelent. Isi gasesc usor utilitatea in mediul afacerilor facilitand constientizarea brandului si reamintind serviciul pe care compania dvs l-a oferit chiar si mult timp dupa incheierea colaborarilor.

 

Cadourile personalizate insa, au o funcție ușor diferită. Acestea anunță destinatarul că e unic – un set de stilouri personalizate este o alegere cel putin de luat in considerare. Puncte bonus aici dacă puneți la dispoziție un cadou pentru cineva cu un nume neobișnuit, rar întâlnit în magazinele de suveniruri.

Celălalt beneficiu in face lucrurile mai personale este faptul că permite conexiunea dvs. cu persoana respectiva să strălucească. Dacă este un angajat, un prieten, o rudă sau oricine – sunt mari sanse ca persoana care deschide cadoul să fie încântată, să știe că ai muncit pentru a oferi ceva deosebit.

Asta demonstrează că ai pus deoparte timpul pentru a alege cadoul perfect – mai degrabă decât a face cumpărături la întâmplare.

 

Noi, Sinover Group, iti punem la dispozitie serviciile noastre pentru personalizarea pixurilor care nu doar ca vor fi apreciate de colegii si colaboratorii tai, ci iti vor aduce si afacerea la un alt nivel.

Tricou personalizat

Vrei un tricou personalizat?

 

Tricourile personalizate sunt mereu o varianta buna pentru cei care sunt interesati sa surprinda cu alegerea facuta. Un tricou personalizat are toate sansele sa atraga atentia: are un look captivant, cunoaste numeroase abordari ca stil si mesaj transmis, deci pe scurt inseamna sansa de a alege ceva unic.

 

Read more