Autocolantele pe mașini

Ce înseamnă colantarea mașinii?

Colantarea mașinii este un mod de a schimba aspectul vehiculului dvs. fără a fi nevoie de o vopsire complicată și posibil costisitoare. Aceasta implică acoperirea completă sau parțială a vehiculului cu o folie de vinil. Acestă folie poate fi folosită pentru a acoperi vehiculul cu o culoare sau un design diferit, pentru a adăuga un finisaj lucios sau mat sau pur și simplu pentru a adăuga un strat protector. O folie auto poate fi cunoscută și sub numele de folie de colantat, folie de schimbare a culorii sau folie de protecție a vopselei.

 

Cum se face colantarea?

Când o mașină este înfoliată, un strat de acoperire de vinil din plastic este lipit peste partea superioară a vopselei vehiculului.

În mod normal, colantarea mașinii are trei etape:

  • Se iau măsurători precise ale mașinii, apoi se aleg culorile, finisajele sau grafica.
  • Urmează imprimarea și laminarea vinilului pentru a-l proteja de zgârieturi / abraziuni și radiații UV.
  • Aplicarea vinilului pe vehiculul dvs.

Poate fi o treabă dificilă, care nu va arăta grozav dacă nu se face corect, așa că înfolierea mașinii ar trebui făcută de un profesionist. Va putea pregăti în mod corespunzător suprafața mașinii dvs. și se va asigura că stratul de folie este tăiat pentru a se potrivi fiecărei suprafețe.

 

De ce să colantați o mașină?

Există o mulțime de motive pentru care doriți o înfoliere auto. Este utilizată în mod obișnuit pentru publicitate, întrucât o folie personalizată poate afișa logo-ul firmei dvs., detaliile de contact și grafica în timp ce conduceți.

Colantarea mașinii poate fi utilizată nu doar pentru a personaliza sau îmbunătăți aspectul unei mașini. Adesea, o înfoliere se dovedește mai ieftină decât re-vopsirea unei mașini. De asemenea, puteți încerca diferite modele ce oferă un aspect unic.