Serigrafia industrială

Credeți că serigrafia este utilizată numai pentru decorarea articolelor promoționale? S-ar putea să fiți surprinși!

Odată cu apariția noilor tehnologii, serigrafia a găsit noi aplicații pentru a rămâne relevantă în era digitală. S-ar putea să fie o surpriză faptul că o metodă de imprimare la fel de veche precum serigrafia, a renăscut în era tehnologiei; dar ceea ce a făcut din serigrafie o metodă de imprimare generală este ceea ce a făcut-o să aibă succes ca metodă modernă de fabricație: capacitatea de a imprima o anumită cantitate precisă și măsurabilă de cerneală pe un substrat. Cu excepția cazurilor în care vorbim despre aplicații mai noi ale serigrafiei, nu întotdeauna se depune cerneală; poate fi argintiu conductiv și dielectric, deasemenea lacuri și adezivi industriali.

Deci, cum funcționează serigrafia dincolo de articole vestimentare și obiecte de signalistică în epoca modernă?

Tehnologie

În zilele noastre, tehnologia se deplasează cu ajutorul unor căi mici și fragile de materiale de înaltă tehnologie. Adesea, aceste materiale de înaltă tehnologie au fost așezate la locul lor exact prin utilizarea serigrafiei. Serigrafia este utilizată pentru a imprima circuite miniaturale pe ceramică și pentru a produce circuite flexibile, întrerupătoare cu membrană, panouri tactile, celule solare, baterii de litiu, ecrane OLED și etichete RFID și multe altele. Tehnologia serigrafiată ajută, de asemenea, la funcționarea îndrăgitelor noastre smartphone-uri!

Medicină

Există câteva aplicații medicale mai tradiționale pentru serigrafie, cum ar fi imprimarea liniilor de măsurare și a indicatorilor pe aproape orice: de la seringi la dispozitive de laborator până la catetere. Dar serigrafia a descoperit incursiuni și mai avansate în medicină. Serigrafia este utilizată pentru fabricarea de benzi de testare a glucozei din sânge și este utilizată pentru a imprima plasturi transdermici, care permit oamenilor să primească doze de tratamente precum insulina dar și medicamente pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat și să trateze sedentarismul.

Viitorul serigrafiei

În timp ce alte tehnologii au intrat în industria tipografică comercială, serigrafia este aici și va rămâne aici. Tehnologia veche de secole continuă să fie populară în aplicațiile sale tradiționale cum ar fi imprimarea articolelor vestimentare și a semnelor, iar noile utilizări pentru serigrafie în tehnologie, medicină și alte domenii continuă și sunt dezvoltate tot timpul.