Hartie gravata

Hartia si cartonul sunt materiale usor inflamabile, astfel incat gravarea laser se face cu foarte mare grija. Daca puterea fascicolului de laser este setata la un nivel mic, acesta produce arderi superficiale controlate la suprafata hartie ce modifica culoarea acesteia obtinandu-se o gravare asemanatoare ca si aspect cu a lemnului gravat. Daca puterea fascicolului este setata la o valoare mai mare, atunci raza laser va strapunge stratul de hartie, provocand decuparea acestuia. In acest fel, se pot obtine produse gravate din hartie sau carton absolut spectaculoase: invitatii de nunta, felicitari de sarbatori, carti de vizita, etichete speciale, etc.

 

Cum functioneaza?

Gravarea laser este o tehnica speciala de personalizare a obiectelor din metal, lemn, plastic, a carui principiu de functionare este asemanator cu cel al unei o imprimante cu jet, dar la care jetul de cerneala este inlocuit cu un fascicul de lumina trimis pe material.

Acest fascicul focalizat pe material se deplaseaza in functie de modelul realizat de un software specializat, vaporizand un strat superficial din materialul respectiv, iar prin reglarea parametrilor se poate obtine o gravare superficiala sau profunda.

 

De ce gravare laser?

Tăierea cu laser și gravarea cu laser deschid posibilități nelimitate de finisare a hârtiei. Când prelucrați hârtia cu un laser, puteți îmbunătăți cărțile de felicitare, copertele de carte sau ambalajul cadou cu o gravură unică, individuală sau cu un model delicat tăiat cu laser.

Pentru această tehnică, laserul este configurat pentru a îndepărta doar stratul superior de hârtie sau card, în adâncimi variabile și exact calculate, fără a deteriora partea inversă a hârtiei.

Toate hârtiile și cărțile pot fi gravate cu laser, suprafața poate fi usor sau puternic marcată. Ne adaptăm laserul pentru a se potrivi cerintelor dumneavoastra.

 

De asemenea, laserele pot perfora hârtia, ceea ce deschide și mai multe posibilități de proiectare. Indiferent dacă creați logo-uri, fotografii sau ornamente pentru personalizare, obțineți întotdeauna gravuri impresionante exacte și tăieturi extrem de precise cu ajutorul unui laser.