Laser Co2

Ce este gravarea cu Laser Co2?

Maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2 sunt utilaje specializate care, cu ajutorul unei raze laser puternice, pot grava diverse materiale prin topire, vaporizare sau ardere, iar prin creşterea puterii pot debita diferite materiale. Raza laser este emisă dintr-un tub laser în momentul în care prin acesta trece curent electric.

Raza rezultată este apoi reflectată printr-o serie de oglinzi până în momentul în care ajunge la capul de tăiere al maşinii unde este focalizată cu ajutorul unor lentile pe suprafaţa ce urmează a fi gravată sau tăiată.

 

Ce se poate realiza cu ajutorul unui Laser Co2?

Aparatele de gravare cu laser CO2 sunt instrumente extrem de precise, utilizate pentru inscripționarea, decorarea sau realizarea logo-urilor personalizate pe materiale acril, lemn, hârtie, metale, materiale plastice și o serie de alte materiale, astfel realizand produse ca: placute ABS, cadouri metal, produse lemn, cadouri piele, piese metalice.

Aceste aparate au democratizat personalizarea articolelor și le-au oferit artizanilor puterea de a crea modele impresionante prin gravarea cu laser, un proces pe care “Popular Mechanics” îl descrie drept lent și metodic, dar captivant.

Aceste mașini de mare putere pot modela în sticlă sau tăia lemnul în forme extrem de precise. Tehnologia lor de gravare cu fascicul laser garantează o precizie excelentă, ceea ce pe designeri și decoratori i-a cucerit.

 

Softul utilizat pe maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2

Pentru transpunerea designului dorit sau realizarea debitării o maşină de gravat şi tăiat cu laser CO2 are nevoie să fie conectată la un PC dotat cu minim sistem de operare Windows XP pe 32 sau 64 biţi. Pe acest calculator se află softul de design care poate fi Artcam Express, Autocad, Adobe Illustrator sau alt soft care poate prelua sau crea fişiere CAD (Computer Aided Design). În aceste fişiere care au extensii de genul .ai, .dxf, .eps sau .plt se regăsesc toate măsurătorile şi calculele la milimetru şi setările de culoare în formatul RGB ce vor fi transpuse pe materialul prelucrat.