Print DTG sau aplicare folie prin termotransfer? Care este varianta potrivită?

Imprimarea directă pe îmbrăcăminte, cunoscută și sub numele de imprimare DTG, este o metodă de imprimare digitală a unei imagini direct pe textile din bumbac utilizând tehnologia de print digital cu jet de cerneală specializată.

Printarea articolelor de îmbrăcăminte cu jet de cerneală DTG este considerată, în general, mai economică, mai rapidă și mai curată decât metodele tradiționale de serigrafie pentru tiraje mici și medii. Oferă designerilor de tricouri posibilitatea de a crea mai mult de o singură capodoperă sau o serie mică de producție – indiferent de numărul de culori – fără a fi nevoie să creeze clișee, site de serigrafie sau să folosească substanțe chimice pentru a curăța sitele.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte tehnici de imprimare care aplică cerneală deasupra materialului, DTG injectează pigmenți de culoare în fibrele țesăturii. În general, acest lucru înseamnă că atunci când atingeți produsul finit, senzația va fi mai moale, deoarece face parte din țesătură.

Deși există progrese în amestecurile de poli bumbac, imprimarea DTG funcționează cel mai bine, în experiența noastră actuală, cu fibre 100% naturale, cum ar fi bumbacul, bambusul sau cânepa.

Câteva caracteristici ale imprimării directe pe țesătură:

  • Greutate redusă, print de înaltă rezoluție, inclusiv lucrări fotografice
  • Compatibil numai cu fibre 100% naturale, cum ar fi bumbacul, bambusul sau cânepa.
  • Poate fi mai moale decât prin procesul de transfer de căldură,
  • Soluție excelentă pentru tiraje mici și rapide de îmbrăcăminte promoțională
  • Rezistență bună la spălare și uzură până la 50 de spălări * (Când se respectă instrucțiunile de îngrijire).

Apoi, există varianta de personalizare cu folie de termotransfer de o singură culoare, folosind doar vinil colorat de calitate superioară pentru a produce designul.

Acest proces este cel mai adesea asociat cu utilizarea pentru nume și numere pe îmbrăcăminte sportivă, totuși este de fapt folosit într-o gamă mai largă, deoarece cu designul potrivit poate fi o soluție minunată pentru branduri și designeri care doresc să iasă în evidență făra procesul de tipărire complet color. De asemenea au o capacitate de spălare excelentă și durabilitate pentru utilizare pe termen lung.

Unele avantaje ale imprimării cu transfer de căldură:

  • Greutate redusă
  • Culori vibrante și material de specialitate
  • Compatibil cu majoritatea țesăturilor, inclusiv amestecuri de bumbac, poliester, bumbac / poliester, precum și o gamă de alte textile.
  • Durabilitate excelentă la spălare și uzură până la 50-60 de spălări * (Când se respectă instrucțiunile de îngrijire).