Gravură Laser vs Print UV

Articolele promoționale sunt cheia campaniilor de marketing de succes, așa că este de dorit ca designul dvs. să iasă în evidență și să arate profesional. Există o gamă variată, aproape nesfârșită, de produse promoționale din care să alegeți, împreună cu mai multe metode de imprimare diferite. Poate fi o adevărată provocare să încercați să le înțelegeți pe toate.
Gravura laser și printarea UV sunt două procedee de personalizare foarte des utilizate, cu rezultate eficiente si de calitate superioară.

Imprimarea UV
Un proces popular de imprimare astăzi este imprimarea UV. Prin această metodă se folosește lumină ultravioletă și cerneluri speciale pentru a imprima diverse modele pe mai multe tipuri de materiale, de la suprafețe plane precum hârtie, plăci acrilice și lemn până la obiecte 3D precum căni, pixuri și chiar mingi de golf. Acest lucru este posibil, deoarece atunci când punctele de cerneală sunt lăsate pe suprafață, ele sunt imediat expuse luminii UV care usucă și întărește rapid cerneala.
Imprimarea UV redă modele clare și detalii fine. Duza care distribuie punctele de cerneală este urmată de o lumină UV, care usucă imediat cerneala așa că nu are timp să se întindă sau să curgă. Cerneala întărită este rezistentă la intemperii și la estompare, permițând designului să reziste mult timp.
Pe lângă o metodă calitativă de personalizare, imprimarea UV este, de asemenea, privită ca un proces mai ecologic, deoarece produce mai puțini vapori de compuși organici volatili (COV).

Gravura laser
Gravura laser este o tehnică specială de inscripționare a obiectelor confecționate din metal, lemn și plastic, cu ajutorul laserului. Dispozitivul de inscripționare prin gravură laser funcționează asemeni unei imprimante cu jet de cerneală, cerneala fiind înlocuită cu un fascicol de lumină laser.
Acest procedeu permite redarea precisă și perfectă a elementelor grafice, coordonate de un software special. Efectul acțiunii fascicolului laser este vaporizarea unui strat superficial din material. Profunzimea gravurii poate fi ajustată, în funcție de necesitate și cerințe.

Cel mai mare avantaj al acestei metode este calitatea! Materialele promoționale personalizate prin această tehnică capătă un aspect luxos si elegant. Sunt fine la atingere, se simt plăcut în timpul utilizării, deci sunt considerate produse premium pentru orice tip de campanie publicitară. Obiectele inscripționate prin această tehnică au detalii bine definite. Rezoluția foarte mare la care se realizează elementele grafice prin această metoda permite obținerea unor imagini clare, precise, bogate în detalii.

Atât imprimarea UV cât și gravura laser, sunt metode dovedite a fi rezistente în timp dar și cu rezultate de calitate superioară așa că ce mai rămâne de făcut este să alegeți produsele promoționale de care aveți nevoie, iar de personalizarea lor ne ocupăm noi.