Matrite din otel

Precizie și performanță.

Debitarea cu laser este una dintre cele mai performante metode de a tăia table de oțel, inox sau aluminiu folosită în diverse domenii industriale: construcții, auto, agro-alimentară, petrolieră, transport etc.

Cand spui taiere cu tehnologie laser spui automat detalii precis executate si suprafete cu aspect impecabil. Aceasta tehnica de taiere este o alternativa la prelucrarile mecanice prin aschiere, fiind recomandata ,in special, atunci cand se doreste obtinerea unor piese de o finete deosebita.

 

Tehnologia laser permite taierea unor contururi cu geometrii variate.

Totodată, este o tehnologie ce diminuează considerabil timpii și costurile de producție. Piesele debitate nu au bavuri sunt foarte puțin influențate termic, fiind ușor prelucrabile ulterior în cazul în care se vopsesc în câmp electrostatic sau sunt supuse tratamentelor termice și a prelucrărilor mecanice.

 

Avantajele certe ale tăierii cu laser în fața tăierii mecanice sunt reprezentate de ușurința de executare a lucrărilor dar și de precizia pe care debitarea cu laser o oferă. De asemenea, riscul de deformare de orice fel a materialului debitat cu laser este redus la minim.

Pe langa acestea putem adauga:

  • precizie inalta (chiar si pentru reperele mici si cu multe detalii)
  • finete in executie
  • materialul prelucrat nu este atins de nicio unealta de taiere
  • piesele taiate nu necesita surfilare
  • latimea taieturii este extrem de ingusta
  • permite taierea unor contururi cu geometrii variate
  • rezultat de o calitate superioara pentru orice tip de material
  • timp redus de taiere
  • aplicatiile infinite
  • piesele pot fi asamblate imediat

 

Echipamentul de tăiere cu laser robotizat nu are nici o forță de tăiere și nici o distorsiune în procesare: nici o uzură a sculei și adaptabilitate materială bună: indiferent dacă este vorba de piese simple sau complicate, laserul poate fi utilizat pentru tăierea rapidă a preciziei rapide: , iar automatizarea este ridicată. Funcționare simplă, intensitate scăzută a muncii, fără poluare: tăierea automată și cuiburile tăierii pot fi realizate, rata de utilizare a materialelor este îmbunătățită, costul de producție este scăzut, iar beneficiile economice sunt bune.

Prelucrarea masei. Tuburi tridimensionale, matrițe de turnare prin topire și alte matrițe tridimensionale de formare pentru injecția în industrii specifice. Caracteristicile de înaltă energie ale laserului sunt folosite pentru a ablama profund șablonul și se produc diferite matrițe de înaltă precizie.