Plexiglass

Ce este plexiglass-ul?

Plexiglasul este un material transparent care se aseamana cu sticla. Plexiglasul mai este cunoscut si sub denumirea de plexi glass, sticla acrilica sau stiplex.

Din plexiglas se realizeaza geamuri, parbrize, luminatoare, balustrade, etc. Cea mai importanta intrebuintare a plexiglasului este ca inlocuitor de geam in diverse aplicatii deoarece acesta ofera o transparenta deosebita si este rezistent la impact.

 

Debitarea plexiglas-ului este folosita in principal pentru realizarea de casete luminoase, vitrine si alte aplicatii in constructii, display-uri pentru puncte de vanzare, suporturi pentru meniuri, insertii de mobila, acvarii si rezervoare pentru pesti, bijuterii si tacamuri.

Plexiglass-ul / placile acrilice sunt materiale termoplastice rezistente, usor de prelucrat laser si cu o mare varietate de utilizari. Sunt adesea intalnite sub forma transparenta, dar si colorate. Finisajul este glossy, iar variantele transparente de plexiglass (placi acrilice) sunt similare sticlei. Dupa debitare, cantul materialului ramane lucios, transparent, ca si cum ar fi fost finisat la flacara, fara a mai necesita post-procesare.

 

Plexiglass-ul este cel mai potrivit pentru aplicații de procesare cu laser, cum ar fi semnalizare, reclame iluminate, afișaje punct de vânzare și multe altele. Capabile să prelucreze o varietate de adâncimi materiale, masinile laser pot manipula chiar și panouri de până la 10 mm grosime eficient, rezultând margini lucioase și lustruite fără a fi nevoie de o post-prelucrare suplimentară. Acrilicul poate fi marcat laser cu o mașină cu laser pentru a crea o schimbare de culoare sau gravat cu laser pentru un finisaj mat cu un sistem CO2.